Marketing Időgép:
„Szerezd meg a HOLNAP ügyfeleit már MA!”

Keresőoptimalizálás ellentmondása

keresőoptimalizálás

Avagy SEO-zhatsz, de kár túlzásba vinned, mert csak az időd megy vele és az éhhalálhoz sem lesz elég. Ha pedig istenigazából beindítod, akkor pedig tapasztalni fogod, hogy bizony a jó eredményeknek jó ára van.

Ez utóbbit azért írom, mert pályafutásom alatt számtalanszor belefutottam olyan véleményekbe, amelyek szerint, ha sikerül bekerülni a gugli első oldalára, akkor jönnek majd a vevők. És amikor ez a helyzet, akkor a keresőoptimalizálás eredményeként a keresőrendszer tulajdonképpen ingyen szállítja az ügyfeleket. Ez hiedelem. Érdemes sokadszorra is megjegyezni, hogy semmi sincs ingyen.

A keresőoptimalizálás paradoxona az a tévhit, hogy a honlap a keresőrendszerben ingyen szerzi a vevőket. Akik így gondolják, valószínűleg nem számolnak a SEO szakember munkadíjával.

A legjobbak pedig köztünk járnak

Nem sok Seo szakival találkoztam személyesen. Azonban találkoztam az általam két legjobbnak tartott szakemberrel, akik számítanak a pályán. Az elsővel még évekkel ezelőtt, a minap pedig összefutottam egy olyan vállalkozóval, aki szintén ki mer állni hitelesen elmondani, hogy mitől döglik a légy. Ami miatt éppen leesett az állam az, ahogyan bemutatkozott. 26 évesen 10 éves vállalkozói múltra tekinthet vissza, ebből 4 éves Seo-s gyakorlat. Heti 20 óra tanulás és tájékozódás a legfrissebb információk felől. 5 kolléga, akik dolgoznak amíg a főnök tanul. 90%-os ajánlatelfogadás és 800ezer Ft vállalási díj. Szerinte az országban legfeljebb 10 olyan SEO szakember van, aki számít a keresőoptimalizálás területén. Ezért ha szeózni szeretnél, akkor kezdj olyan ajánlkozóval, aki ér valamit.

Ennek megfelelően látszik, hogy mi nem vállalunk ilyen jellegű Seo projekteket. Azonban remek honlapokat rakunk össze, nagyszerű kommunikációt szervezünk rájuk. Valamint természetesen keresőbarát formába hozzuk a tartalmat és a honlap struktúráját. Olyan weboldalak készülnek műhelyünkben, amelyekhez odaragadnak az érdeklődők és ezt megtámogatjuk landing oldalakkal, hirdetési stratégiával, feliratkozási fordulatokkal, online fizetési rendszerrel, felugró upsell ablakokkal, – de mindenekelőtt éles kommunikációval, szövegírással és megragadó kiállással.

A SEO-n túl kezdődnek az igazi, eleven stratégiák, amelyek a legjobbak közé emelik cégedet

Ezek azok a folyamatok, amelyek azért dolgoznak, hogy potenciális vevőket, ügyfeleket irányítsanak a honlapra. Például mesterien célzott hirdetések, amelyek egy jól kidolgozott, előkészített ajánlati oldalra terelik az érdeklődőket. Nem csak úgy a honlapra, hanem egy pont nekik szóló ajánlathoz, amire azonnal le lehet csapni. Olyan értéket kínáló ajánlatok, amelyekre fel lehet iratkozni. Sőt, olyan értékes dolgok, amikre kár nem feliratkozni. Neked van ilyen? Ha nincs, akkor érdemes elgondolkozni rajta!

Szóval, ha képes vagy értéket nyújtani leendő ügyfeleidnek, akár már a vásárlás, megrendelés előtt is, azzal bizalmat építesz és éppen kineveled velük következő vevődet ügyfeledet. Már csak terelni kell az érdeklődőket ehhez az ajánlathoz.

Ez a bevált stratégia pont nem épít arra, hogy egyébként hol van a honlap a gugliban. Gyorsabb, hatásosabb eredményeket mutat, mint elkezdeni a birkózást a versenytársakkal a gugli oldalain a remek helyezésekért.

És még hasznosabb is, mint a keresőoptimalizálás! Olvasd el miért!

A vállalkozás, amelyik felismeri ezen stratégia hasznát, elkezd valóban lényeges marketinges fordulatokon gondolkozni. Például ilyeneken, hogy „- Mitől leszek jobb, mint a versenytársak?” – vagy „- Mit tudok nyújtani, amit más nem tud?” – vagy „- Hogyan tudnék fejlődni, hogy jobb legyek?” – Ez az igazi előrehaladás! Ezt a szemléletet folytatva sokkal nagyobb ugrás következik az erősödni vágyó cég életében, mintha csupán a gugli helyezésekre figyel…

Ezt tesszük hozzá:

Mi pont ezért a kommunikációt tesszük partnereink figyelmének fókuszába

  • Elkészítünk egy honlapot, ami kiemel a tömegből
  • Felmérjük erősségeidet és támpontot találunk annak kommunikálására
  • Felépítjük honlapod folyamatait, az üzeneteket, a sorrendet, a feliratkoztató metódust
  • Bekapcsoltunk piacvezető rendszereket hírlevelezésed, bankkártya elfogadásod érdekében
  • Megnézzük, mit tehetsz egy jobb hirdetőstratégiáért és akár kivitelezzük
  • A részletekre akár meg is tanítunk, hogy folytathasd
  • Nem maradsz magadra, mert bármikor kérdezhetsz, segítséget kérhetsz, hiszen 16 éve elérhetők vagyunk…