Marketing Időgép:
„Szerezd meg a HOLNAP ügyfeleit már MA!”

Biztonságos honlap, ami növeli ázsiódat

biztonságos honlap

Ha vezetőként Te is látod, hogy az internet és a honlapod jelentősen hozzájárul vállalkozásod üzletvitelének eredményeihez, akkor érdemes figyelmet szentelned a honlap biztonsági körülményeinek. Most éppen egy olyan dolog következik, ami nem csak biztonsági kérdés, de a weboldal eredményeit is befolyásolja. Rövid úton rendbe lehet tenni, ezért érdemes meglépni! Olvasd el, milyen előnyökkel jár, ha bevezeted!

A felhasználók érdekében

A gugli már hónapok óta szajkózza, hogy tessék megerősíteni azon honlapok védelmét, amelyek bármilyen módon bekérik a látogató adatait, vagy felhasználónevet, jelszót kérnek. Erre való a https protokoll, ami a honlap és a felhasználó gépe közötti kapcsolatot titkosítja. Magyarul, az ilyen kapcsolatot használó biztonságos honlap nem engedi ellopni a jelszavadat, avagy éppen a bankkártyád adatait.

Korábban banki fizetéshez, holnap mindenkinek

Ez éppen jó példa, mert a banki fizetőrendszerek alapkövetelménye, hogy a honlap, ahol a kártyás kifizetést elindítják, ilyen titkosított kapcsolattal legyen felszerelve. Az idő telik, mára elérkeztünk ahhoz, hogy hamarosan alapkövetelmény lesz ez minden egyes honlap esetében. Ráadásul a gugli hangsúlyozza, hogy a jelszó és bankkártyaadatokat gyűjtő honlapoknál kritikus pont a felhasználói adatok védelme.

Miért lehet még előnyös az ilyen titkos kapcsolattal felszerelt biztonságos honlap?

Először is, nem maradsz le…

a https kapcsolattal felszerelt honlapok aránya túl fogja lépni az 50%-ot. Vagyis legalább minden második honlap fel lesz szerelve ezzel a technológiával. A felzárkózás önmagában talán nem olyan fontos érv, de valószínűleg ez a legkevesebb. A gugli várhatóan hamarosan újra csavar egyet az értékelési algoritmusán.

A gugli értékelni fogja

Nemsokára valószínű egy olyan lépés a guglitól, miután előnyben fogja részesíteni a titkosított kapcsolattal kommunikáló biztonságos honlapokat. Azaz, ha nem így kommunikál a honlapod, akkor visszasorolja azt a keresőbéli találatok között. Hamarosan kizárólag titkosított https kapcsolattal lehet csak a gugli jó keresőbéli helyezéseiért versenybe indulni.

De hogyan lehet felszerelni?

Először a tárhelyszolgáltatónál érdemes kopogtatni, hogy a webcímed mellé szeretnél egy SSL tanúsítványt. Pár ezer forintért megszerezheted, majd néhány egyszerű lépéssel a tárhelyre kell telepíteni, és hitelesíteni. Ebben a tárhelyszolgáltatók maximális segítséget nyújtanak, mert némi rendszergazdai gyakorlatot igényel. Ha hozzáférsz honlapod tárhelyéhez, akkor ezzel nemigen lehet gond. De miért is ne férnél hozzá?

A SSL tanúsítvány perceken belül működésbe lép és attól kezdve honlapod https titkosítással kezd el működni. Az egész nem nagy kaland, de mindenképpen érdemes meglépni. Biztonságos honlap WordPressel? A WordPress honlapokhoz telepíteni kell egy bizonyos „Really simple SSL” nevű plugint, ami elvégzi a website titkosítását.

A WordPress esetében tehát ilyen egyszerű a helyzet, érdemes ilyen honlapot építtetned. A Honlapragasztóval készülő oldalakhoz alapból jár az SSL tanúsítvány.