Marketing Időgép:
„Szerezd meg a HOLNAP ügyfeleit már MA!”

Céges levelezés gmail fiókkal?

levelezés, kommunikáció

Megtelt az emailfiókod, törölni kellene a leveleidből, de sem időd, sem hangulatod ehhez? Fel kell bővíteni a mailbox méretét, de legközelebb az is betelik? Hogyan lehetne házasítani a céges levelezést, és egy mammutnyi tárhelyet, hogy kényelmesen elférj?

Pár éve azt tanítottuk, hogy a cég levelezzen csak cégszerűen és ezért a gmail felejtős. Vajon hogyan néz ki, ha bármely vállalkozás a céges levelezés emailcímében nem a saját cégnevét hirdeti, hanem valaki másét? Hiszen vérciki, ha üzleti ajánlatodat pl. téonlájnos emailcímmel küldöd. Ugye Te is érzed ezt? Ma már nem általános ez, de azért láttam rá példát a minap.

Azóta viszont megváltozott a baba fekvése, mert már jó régen elérheted, hogy céges címedre küldött leveleidet a gmailes fiókban olvasd, és a gmail-ben írt leveleket a címzettek céges emailcímmel kapják meg. Így senki nem tudja, hogy igazából gmailes fiókkal folytatod a céges levelezést, mert csak a céges emailcímet látja. Szuper.

Tudtad? Egy gmailes emailfiókkal 5db másik céges vagy privát emailboxot is lekérdezhetsz, illetve 5db emailcímmel küldhetsz levelet. Mármint a gmailes emaileden kívül… – Érdemes lehet tehát felkeresni a gmail fiókod beállítások panelját, ahol ezt el lehet intézni.

A legfontosabb előnyök ezzel

– Minden gmailes fiók alapból 15Gb tárhellyel érkezik és izmos levelezésednek kell lenni, hogy ezt telepakold belátható időn belül… – tehát sohasem lesz tele a postafiókod.
– Csak egyetlen fiókot kell figyelni, ami további 5 céges emailcím leveleit fogadhatja. Ez a megoldás akár egy kisvállalkozás összes emailforgalmát lefedheti. – És idáig az egész díjtalan…
– Nem kell archiválnod, saját szervert fenntartanod, biztonsági másolatokkal ügyeskedned, mert a céges levelezés biztonságban van. Ha holnap porig égne az irodád, benne a számítógéped, laptopod, a leveleid akkor is túlélik a katasztrófát, mert a gmail szerverein laknak…
– S ha elutazol külföldre, akkor is kéznél van a levelezés.

Amit fentebb leírtam, minden privát gmail fiókra igaz és teljesen díjtalan. Persze a guglinak van a cégek felé külön ajánlata, ehhez képest finom extrákkal megtűzdelve, de a kisebb vállalkozásokat teljesen kiszolgálhatja az, amit leírtam.

Ha pedig nem elég a 15 Gb, akkor havi pár dolcsis nagyságrendért felbővítheted fiókodat 100 Gb-ra. Ebben aztán már minden levél elfér…